Nuans helps your business to

comply

Compliance moet niet worden gezien als een last, maar als een kans om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Wij ondersteunen onze cliënten bij de naleving van toepasselijke wetgeving en ondersteunen hen op een praktische wijze bij specifieke juridische behoeften in dit verband. Onze advocaten helpen bij het opzetten van solide compliance programma’s door middel van een eenduidig bedrijfsbeleid.

Vennootschapsrecht

Onze experts begeleiden bij de oprichting van vennootschappen en verenigingen en geven advies over oprichtersrelaties en bestuursstructuren. Alle regelingen worden uitgewerkt in glasheldere statuten, aandeelhoudersovereenkomsten, managementovereenkomsten en alle andere gerelateerde overeenkomsten. Ter ondersteuning van uw verdere groeiambities ontwerpt Nuans ook aandelenoptieplannen voor uw medewerkers (ESOP).

Door voortdurend operationele ondersteuning te bieden, ook aan het dagelijks bestuur, onderhouden wij langdurige relaties met onze cliënten, evenals met hun aandeelhouders, leden van de raad van bestuur en het management. Onze advocaten treden vaak op als ‘boardroom counsel’, geven advies en helpen bestuurders te navigeren in een omgeving waar juridische risico’s steeds complexer worden.

Gegevensbescherming en technologie

Nuans helpt bedrijven bij de naleving van de GDPR. Wij brengen gegevensstromen in kaart, stellen compliance-instrumenten, documenten en policies op, zoals registers van verwerkingsactiviteiten, privacy policies en verwerkersovereenkomsten. Ook verzorgen wij GDPR awareness trainingen en assisteren wij bij datalekken of beveiligingsincidenten en voeren wij Data Protection Impact Assessments en Data Transfer Impact Assessments uit.

Nuans heeft expertise in alle juridische aspecten van informatietechnologie (IT) en data. Wij adviseren in compliance op het gebied van e-commerce, e-services, vertrouwensdiensten, elektronische transacties, gegevensbescherming, informatieveiligheid en cybersecurity.

Nuans assisteert verder bij het opstellen van diverse soorten contracten voor IT-diensten, softwareontwikkeling en technologie.

DPO-as-a-service

Voor bedrijven die een functionaris voor gegevensbescherming of Data Protection Officer (DPO) moeten aanstellen, biedt Nuans DPO-as-a-service ondersteuning of biedt ondersteuning en training aan interne DPOs of compliance officers in verschillende sectoren.